Onze investeerders

Onze investeerders zijn voornamelijk ondernemers en industriële families. Naast hun investeringen in de fondsen van E-CAPITAL, stellen zij ook hun ervaring en hun netwerk ter beschikking van E-CAPITAL en de ondernemingen waarin ze deelneemt. Ze delen allen éénzelfde passie: het ondernemerschap en de voldoening om iets mee uit te bouwen. Ze weten hoe een onderneming zich kan ontwikkelen en begrijpen heel goed wat het besturen van een KMO inhoudt.

Hiernaast investeren ook een paar gerenommeerde institutionele investeerders uit België, Zwitserland, Luxemburg en Duitsland in de fondsen van E-CAPITAL. Sommigen stellen hierbij ook hun internationale ervaring ter beschikking. Tevens kunnen zij, voor grotere operaties die meer kapitaal vereisen dan wat E-CAPITAL zelf kan investeren, rechtstreeks co-investeren, naast E-CAPITAL.

Tenslotte investeren de vennoten van E-Capital Equity Management in de fondsen van E-CAPITAL omdat een professionele investeerder pas geloofwaardig kan zijn als hij zelf – en op een significante manier – investeert in de ondernemingen die hij aanprijst bij zijn aandeelhouders. Dit betekent voor alle managers en aandeelhouders die zich met E-CAPITAL verbinden dat allen dezelfde financiële belangen verdedigen en allen ook echt belang hebben met het succes van de onderneming.