Oh’Green presenteerde op 13 maart het nieuwe winkelconcept in primeur in Aarschot.

De winkel werd vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Zo worden de klanten in een tuincentrum ontvangen dat helemaal klaar is voor de toekomst. De gloednieuwe Oh’Green opent op 14 maart de deuren voor het grote publiek, dat is dag op dag tien jaar nadat Intratuin er het levenslicht heeft gezien. Meer nog: de site is al meer dan zestig jaar the place to be voor tuinliefhebbers: wie kent tuincentrum Gaby immers niet?

De nieuwe winkel biedt momenteel ongeveer 7500m² shop-plezier, waarvan 2500m² op de verdieping, die een ruime inkijk geeft op het gelijkvloerse gedeelte.

Feestelijke opening

Het management van Oh’Green zorgde voor een feestelijke pre-opening. Het bloemenlint werd door de burgemeester van Aarschot, André Peeters, vakkundig met een gouden heggeschaar doorknipt. Ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten was van de partij, naast investeerders, leveranciers en andere zakenrelaties.

Garden Center Holding CEO Bob Douliez had de aangename taak iedereen te bedanken en verwelkomen. In zijn toespraak benadrukte Bob de ambitie van de groep (ontstaan uit de fusie van Oh’Green, de meeste Walter Van Gastel-winkels en drie Intratuin franchisés) om dé grootste tuinspecialist in België te worden met als doelstelling van ieder huis een thuis te maken, binnen en buiten en in elk seizoen. Daarom is het aanbod ook uitgebreid met wooninspiratie, decoratie, een kookatelier en pet products naast de klassieke tuinproducten. De opening van de winkel wordt ondersteund door de verdeling van 150.000 folders, mailings, billboards, etc.

Bob kon ook met trots aankondigen dat fase twee van de winkel al gepland is: « We gaan de winkel meteen uitbreiden met nog eens 2600m². De oplevering van het gebouw is gepland voor september, zodat we hopen om voor de kerst ook in de uitbreiding operationeel te zijn. En wie weet komt dan ook de legendarische « Gaby’s tearoom » weer tot leven. »

Meer dan tuin

Een bezoekje aan Oh’Green is méér dan zomaar winkelen voor de tuin. Je doet er ook wooninspiratie op, krijgt raad van experts en geniet van maandelijkse acties, workshops en demonstraties. Het assortiment decoratie is ruim en wordt aangevuld met een volwaardig assortiment kookaccessoires. Kortom, je vind er alles om van je huis een thuis te maken.

Ook de huisdieren worden verwend. Je vindt er voeding, vitaminen, uitrusting, speeltjes en verzorging voor honden, katten, vogels, vissen en kleine knagers.

Wat meteen opvalt is de zeer open winkelarchitectuur, met eenvoudige, beperkte signage die de consument volop het zicht geeft op de producten. De keuze voor zwarte rekken getuigt verder van een moderne winkelvisie en geeft een zeer stijlvolle indruk. Er kan zeker nog verder gewerkt worden aan de inspiratie en communicatie op de winkelvloer, maar ook Rome werd niet op 1 dag gebouwd.

Roel Van Looy, Sales & Operations Dirctor van de groep ziet hier één van de uitdagingen: « We moeten opletten dat de consument ons niet als duur percipieert, want ondanks onze uitstraling, zijn we dat zeker niet. De kunst zal er in bestaan het inspirerende te combineren met het commerciële, zonder aan uitstraling in te boeten. »

We komen later nog meer in detail op de ambities van de groep terug in een uitgebreid interview met CEO Bob Douliez.

Auteur : c.vanwesemael